Meeting Mike Tyson - The Tale of Black Garlic

Příběh o černém česneku - Setkání s Mikem Tysonem

Spousta lidí by nepozřela syrový česnek, jelikož důsledky jsou mnohdy velmi cítit. Sama jsem s tím měla vždycky problém. Natrefila jsem v Evropě na černý fermentovaný česnek od místních farmářů. Vyzkoušela jsem ho, delší dobu testovala a opravdu mi trvalo dlouho než jsem uvěřila, že není česnek jako česnek! Ale černý česnek - to je česnek. Po takto dobré zkušenosti jsem si ho přidala do otestovaného Gingerbeli portfolia. Rodina a přátelé se nestačili divit.

Hlavní fotka na blogu z Cannes Lions festivalu hovoří za vše. Dovedete si představit boxerskou hvězdu Mikela Tyson potkat s jiným než černým česnekem? Já určitě ne! Ani nevím co bych dělala, pan Tyson by si myslel, že jsem němá. Potkala jsem ho během 20 minut dvakrát ve výtahu když jsem vytvářela fotky a videa s fotografem (který fotografoval Mikela Tysona) pro můj nový Gingerbeli produkt černý česnek. Takže jsem s ním mohla v klidu mluvit a vyfotit se. Byl to opravdu zážitek - milost, úsměv a skromnost mu nechyběla.

Ale teď zpět k černému Gingerbeli česneku… Při jeho používání jsem zaregistrovala mnoho výhod zvláště, když potřebuji v životě větší vzpruhu! Kdykoliv jsem potřebovala posílit svou imunitu nebo jsem menší zdravotní komplikace, většinou mi pomohly dva stroužky česneku denně. Konzumace běžného česneku přináší mnoho výhod. Ale po jídle jsem musela dávat pozor na svůj dech ;-) Hledala jsem způsob, jak jíst česnek, abych mohla poté normálně fungovat. Samozřejmě v lékárnách překypují kapsle, které Vám dech zachrání, ale kdo ví, co se v nich skrývá ;-) Mám raději, pokud se jedná o česnek přírodní a čerstvý…

 

A poté jsem objevila černý Gingerbeli česnek od místních farmářů z Evropy! Konečně si mohu dopřát česnek kdykoliv se mi zachce bez ohledu na jakékoliv aktivity během dne. Protože černý česnek nemá žádný zápach. Má dokonce přirozeně nasládlou chuť. Upřímně - černý Gingerbeli česnek mě zachránil.

 

Co vlastně dělá černý česnek černým? Černý Gingerbeli česnek se připravuje tepelným zráním česneku po dobu několika týdnů. Vlhkost musí být pečlivě kontrolována. Díky tomu česnek a jeho stroužky časem přirozeně změknou, zkaramelizují a poté zčernají. Celý proces dodává česneku příjemně nasládlou chuť.

Zde je na místě otázka, kterou si snad položí každý. Je pro vás černý česnek Gingerbeli zdravější a lepší varianta než běžný? Hm, musím říct, že tato otázka mě napadla jako první. Začala jsem hledat… Našla jsem studie, které říkají, že ano. Dočetla jsem se, že může obsahovat více antioxidantů a S-allylcysteinu (SAC). SAC pomáhá tělu absorbovat allicin. Allicin může pomoci předcházet některým druhům rakoviny, snížit hladinu cukru v krvi, cholesterol a krevní tlak. Nejaktivnější sloučeniny allicinu jsou dodávány právě prostřednictvím česneku. Po celém přečtení mi to začalo vrtat hlavou. 

Jaké jsou výhody černého česneku, které jsem začala testovat na sobě, své nejbližší rodině a přátelích. Každopádně jsem je zprvu seznámila s tím, co jsem se dočetla. Můžu Vám říct, nebylo to vůbec jednoduché, skoro každý se pozastavoval nad tím, proč se tím vůbec zabývám a kde jsem na černý česnek přišla.

Vybrala jsem 8 výhod, které mi přišly nejzajímavější a mám je vyzkoušené na sobě:

1. Černý česnek obsahuje velké množství antioxidantů! Důvod je Allicin. Antioxidanty pomáhají chránit Vaše buňky před poškozením oxidací, které by mohly vést k onemocněním. Říká se, že vrcholu antioxidantů v česneku je dosaženo po 21 dnech fermentace.

2. Černý česnek pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. To je zvláště důležité pro lidi s cukrovkou. Jedna studie ukazuje, že černý česnek může zlepšit cholesterol, snížit záněty a dokonce je skvělým regulátorem chuti, což ženy a muži ocení, když se snaží zhubnout.

Další studie prokázala, že konzumace černého česneku může snížit hladinu glukózy a inzulínu.

3. Černý Gingerbeli česnek pomáhá zlepšit soustředěnost, což mohu opravdu potvrdit, jelikož se cítím více koncentrovaná. Možná v tom hraje určitou roli i psychika, ale řeknu Vám, zkuste, je to opravdu pecka. Studie také říkají, že černý česnek pomáhá při ztrátě paměti a Alzheimerově chorobě. V mé svačince každopádně nemůže chybět. Věřte nebo ne, pár členům rodiny také už ne :-)

4. Pomáhá na pleť, mi každopádně. Všimla jsem si, že když jím pravidelně černý česnek, moje pleť je jasnější a hladší. Dcera mé sestřenice je v pubertě, má 16 let, a nedá dopustit na černý česnek. Trpí na akné. Samozřejmě, že holka v těchto letech nechce slyšet o tom, aby měla jíst česnek. Když jsem ji přesvědčila, aby ho vyzkoušela než vydávat velké peníze za kosmetiku, která mnohdy v tomto věku nepomůže, je nadšená.

5. Pravidelné užívání černého Gingerbeli česneku zajišťuje lepší imunitu, což se mi osvědčilo při mém pravidelném cestování.

6. A Vaše libido? Zkuste černý Gingerbeli česnek, více k tomu nemám, co dodat ;-)

7. Černý Gingerbeli česnek po víkendovém večírku? Prověřený nejlepší lék! Ale to musíte vyzkoušet sami. Nikdy nezapomenu na to, jak si má sestra ve tři ráno začala dělat česnekovou pomazánku, aby byla na pondělní školu fit. Česnek jí sice na pondělní výuku pomohl, ale závan česneku byl doma až do pátku, když šla na párty znovu :-) Škoda, že jsem si informaci o černém česneku nepřečetla dříve, mohla by ho ode mě dostávat pravidelně, stejně jako kapesné :D

8. Nemůžete usnout? Úplněk, neúplněk? Ne… zkuste černý Gingerbeli česnek!!! Pravidelnou konzumací se mě neprospané noci netýkají.

Jsem si plně vědoma, že každé tělo je jiné a měli bychom se naučit mu naslouchat, ale myslím si, že cesta nejmenšího odporu je zkusit černý Gingerbeli česnek, který je opravdu top. Vyzkoušejte, sami uvidíte.

Pro motivaci se koukněte na má videa, která jsem o černém Gingerbeli česneku natočila. Jednoduše jsem se do něho zamilovala.

Mějte krásný, ale ne černý den :-)

Jana

Zpět na blog